Share This Post

Nabil en Mahdi: twee jongens uit groep 7 van OBS de Piramide in Haarlem besloten samen een project op te zetten om de teruglopende bijenstand tegen te gaan. Zij waren zo geïnspireerd door het verhaal van Jane Goodall dat ze meteen op pad gingen.

Ze voerden gesprekken met een imker en de beheerder van hun schoolmoestuin. Op deze manier kwamen ze erachter dat deze terugloop onder andere veroorzaakt werd door het betegelen van tuinen. Hun oplossing: meer bloemen planten in de buurt! Samen met hun geënthousiasmeerde klasgenoten begon het planten en ontstonden er prachtige tuinen voor de bijen. Maar dat was nog niet alles…

Tijdens het bezoek van dr. Jane Goodall aan Nederland in 2018 mochten Nabil en Mahdi samen met meester Ian hun project presenteren aan een zaal vol geïnspireerde luisteraars op de Hogeschool van Amsterdam tijdens de jaarlijkse Roots & Shoots projectpresentatiedag. 

En voorlopig denken Nabil en Mahdi nog niet aan stoppen! Zo zullen zij nu ook samen met buurtbewoners de voortuinen in de omgeving van school aan gaan passen om een nog betere leefomgeving voor bijen te creëren. 

Onze andere succesverhalen

IKC Prins Bernhard Basisschool Dordrecht & Stichting Dierenlot

SpaceBuzz x Roots & Shoots